Hop til hovedindholdet

Aktionsuniversitetet

REGENERATIV BÆREDYGTIG LEDELSE AF SOCIALE OG NATURLIGE ØKOSYSTEMER


Dato og tid

Tirsdag d. 4. oktober 2022 kl. 09:30 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 4. oktober 2022 kl. 09:00

Sted

Magneten Teaterøen, William Wains Gade 18, 1432 København Magneten Teaterøen
William Wains Gade 18
1432 København

REGENERATIV BÆREDYGTIG LEDELSE AF SOCIALE OG NATURLIGE ØKOSYSTEMER


Kom og bliv inspireret - Regenerativ ledelse af bæredygtighed - Kreative og Æstetiske metoder



AFPRØV METODER TIL AT FREMME
ET LIVGIVENDE, KREATIVT OG FÆLLESSKABENDE LEDERSKAB


Den 4. oktober kl. 9:30-15:00
Magneten Teaterøen, Refshalevej 320, 1432 København


Er du nysgerrig på, hvordan regenerativ ledelse af bæredygtighed udfordrer det eksisterende ledelsesparadigme og på kreative og æstetiske metoder - så kom og bliv inspireret.  

På denne dag overskrider vi ideen om, at lederskab knytter sig til den formelle leder. De komplekse udfordringer, vi står over for, har brug for et kollektivt lederskab, der kan skabe lokale forandringer sammen med andre. Alle er vi vævet ind i mentale, sociale og fysiske økosystemer og vi kan alle lære, hvordan vi kan bidrage ind i dem lokalt.

AKTIONSUNIVERSITETET inviterer dig
Den modige leder, den nysgerrige facilitator, den skarpe fagprofessionelle, den regenerative byplanlægger, den fællesskabende studerende, den innovative borger, den menneske-orienterede design-thinker…og det generøse menneske!

 

OM REGENERATIV BÆREDYGTIG LEDELSE

Bæredygtighed handler ikke kun om at skifte el-pæren og minimere co2 forbruget. Det handler også om at få mennesker, steder og arter til at blomstre sammen og på nye måder.
Det handler om at styrke den lokale bærekraft. Den tilgang til bæredygtig ledelse kaldes også regenerativ bæredygtig ledelse.

  • Første bølge af bæredygtighed handlede om minimering og kontrol af SDG mål (Verdensmålene for Bæredygtig Udvikling).
  • Anden bølge om at bruge SDG’erne til at skabe partnerskaber på tværs af domæner.
  • Tredje bølge lægger et nyt lag på, der handler om, at vi ikke kun skal minimere forbrug og udslip, vi skal radikalt gentænke vores systemer og fremme liv i alle processer.

 

ET LABORATORIUM FOR LIVGIVENDE OG REGENERATIVE ØKOSYSTEMER

Regenerativ bæredygtig ledelse betyder, at kendte begreber, metoder og praksisser om værdiskabelse, kernevelfærd og kvalitet udfordres og nye kommer til.
Vi går fra kontrol og overvågningsmetoder til metoder, der kan hjælpe os med at skabe nye mere bæredygtige verdener sammen.


DET KAN DU FORVENTE  


På dagen skaber vi et laboratorium af forskellige AKTIONER, hvor vi sammen kan afprøve kreative og æstetiske metoder, der kan fremme mentale, sociale og naturlige økosystemer. Vi får erfaringer med metoderne sammen, og du går derfra med input til et regenerativt mindset og metoder til at skabe nye handlemuligheder.

Kom og afprøv en eller flere livgivende aktioner.
OBS! Se beskrivelse af Aktioner længere nede.


OM KREATIVE OG ÆSTETISKE METODER  

Når vi sætter kreative og æstetiske metoder i centrum for undersøgelse, kan metoderne sætte os fri til at tænke og handle på anderledes og mere livgivende måder.
Kreative og æstetiske metoder giver konkrete oplevelser der kan mærkes og fungerer som afsæt for en dyber forståelse, refleksion og bevægelse.

Kreative og æstetiske metoder kan aktivere en kreativ rationalitet, der kan respondere meget mere regenerativt, resilient og holistisk på de komplekse udfordringer, vi står over for.

PROGRAM

Kl 9:30 - 9.50: Velkommen ved Oleg Kofoed og Christa Amhøj

Kl 10:00 – 12:00:
Første aktionsrunde (vælg en aktion fra runde 1)

Kl. 12:00-12:30
: Frokost i det grønne (deltagerne betaler selv for frokost / mobile pay)

Kl 12:30- 14:30:
Anden Aktionsrunde (vælg en aktion fra runde 2)

Kl 14:30-15:00
Afslutning med sommerdrinks: Hvad har vi lært? Hvad er vi nu blevet nysgerrige på?



DET PRAKTISKE OG ØKONOMISKE

Pris

  • Medlemmer af SDG-Aktionsuniversitetet: deltager gratis og kan medbringe en gæst
  • Ikke medlemmer: Betaler 650 kr pr deltagere, der ikke er medlem af SDG-Aktionsuniversitetet.
  • Virksomheder og organisationer: det er muligt at få grupperabat. Aftal pris og betaling med Flemming og tilmeld jer herefter under billetfeltet Gruppe rabat - kontakt Flemming

EAN faktura:
Har du/I brug for en EAN faktura, kontakt Flemming for betaling og faktura og tilmeld jer herefter under billetgruppen Gruppe rabat. 


Medlemskab (læs om det her)
  • Virksomheder: 3500 kr. pr år
  • Enkeltpersoner: 1.500 kr. pr år


Forplejning
kan købes på dagen (betal med mobilepay).

  • Morgenmad 60 kr
  • Frokost 125 kr 

 

Overskud fra dagen går til nye fællesskabende begivenheder i regi af Aktionsuniversitet.



BESKRIVELSE AF AKTIONER

1. Aktionsrunde: Vælg en af nedenstående aktioner


AKTION 1: Kunst, Ledelse og Sundhed.

Sundhedsvæsenet kalder på nye typer af løsninger. Deltagerne kommer med en problemstilling, som de vil arbejde med og de undersøger den gennem kreative og æstetiske metoder, der kan få øje på det skæve og det anderledes. Formålet er at bryde med vanetænkningen i sundhedsvæsenet og at bane vejen for nye handlemuligheder.

Facilitator: Morten Svalgaard Nielsen, konsulent i Region Hovedstaden, scenograf og forfatter.


AKTION 2: Den kropslige dimension som metode til at håndtere og perspektivere det komplekse
Verden skriger på handling ... mange steder!! Kompleksiteten vokser, hastigheden tager til, presset øges ... 
Med brug af kropslig læring deler og CoCreater vi, så vi sammen finde greb til at vi kan leve i - og bevæge verden herfra hvor vi står.
Forvent en aktion hvor din krop er fundamentet for opdagelse og læring. Metoden kan du efterfølgende anvendes til perspektivering af komplekse situationer og cases. 

Facilitator: Sofie Kempf founder af Core Energy, ekspert i kropslig læring og embodied leadership, udgiver podcasten MED KROPPEN SOM ØRE. 



AKTION 3:
Gå og forstå – samtaler hvor form, vanding og natur åbner op for en særlig dybde og tyngde
Oplev metoden og samtaleformen ’Gå og forstå’. Her gøres samtalen sanselig og kropslig gennem vandinger i naturen. Metoden er afprøvet med spændende og markante resultater under projektet ’Par i bevægelse i naturen’ i Gentofte Kommune, men har vist sig også at skabe ny og dybere erkendelse, resiliens, mod og energi hos venner, kolleger og andre relationer hvor to mennesker kan føre en samtale mens de går i naturen. 

Facilitator: Poula Helth ledelsesforsker, underviser og forfatter og 
Johannes Ask Batzer. Uddannet cand.mag. i filosofi, udviklingskonsulent og brobygger i Ishøj Kommune, har en mangfoldig baggrund som forskningsassistent, klubleder og projektleder/-udvikler på internationale kulturprojekter.


 

2. Aktionsrunde: Vælg en af nedenstående aktioner


AKTION 4: Fra ego til eco – den kollektiv omsorg som afsæt for at skabe mærkbart bedre liv

Aktionen handler om behovet for kollektiv omsorg med alt det, der er uden for den formelle organisation: fx alverdens plante og dyrearter. Det handler om at kaste-sig-ind-i verden og generøst undersøge, hvad man kan give tilbage til den. Formålet er at opleve, hvordan et perspektivskifte fra ego til eco kan skabe værdi på nye og overraskende måder i forhold til den opgave, man arbejder med. Aktionen er inspireret af kapitlet “Ledelse i Katastrofernes Tidsalder” (Amhøj og Svalgaard 2021) samt bogen ECO-ART.

Facilitator:
Christa Breum Amhøj, aktionsforsker, PhD og ekstern lektor på DJØF og CBS


AKTION 5: Lær af og med naturen

Hvordan kan vi lære af, med og i naturen, når det er vores misbrug af naturen der har skabt krisen? Midt i omstillingens kompleksitet er der en vej der kalder på, at vi giver slip på viden og forbehold. At vi muliggør et møde med den natur, som vi taler meget om, men har en tynd relation til. En mere regenerative vej, hvor vi opøver den dybe glæde over at være del af naturen, da lyst engagerer bedre end nødvendighed.
Vi inviterer jer til et møde i og med landskabet, fulgt af fælles refleksion over mødets præmisser og muligheder for regenerativt liv, samt hvad det kan betyde for læring og lederskab.

Facilitator
: Oleg Koefoed aktionsfilosof arbejder med forhold mellem menneske og natur og regenerativ udvikling
 og Mads Algren Torp filosof med speciale i naturdannelse og ved at starte en ny højskole op.



AKTION 6: Træn dine SAMSESTÆRKE muskler 

Lær og træn at åbne dig i krop, sanselighed og tilstedeværelse for at kunne forbinde dig med det, der forbinder os – helheden: Natur, krop, sanser, intuition, stedets invitationer, relationer og det kollektive intelligevente. 
På workshoppen kommer du til at møde dig selv og de andre deltagere gennem forskellige æstetiske og sensoriske metode, der skærper dine sansestærke muskler, som er en af de helt afgørende lederskabsevner i det nye ledelsesparadigme. Du skal som leder nemlig kunne bygge bro ml. velkendte offentlig/corporation world teknologier og nye spirituelle teknologier. Du vil på aktionen arbejde ind i feltet af det kollektivt sansende og intuitivt emergerende kvantefelt og træne ledelsesværktøjer, som handler om at bruge dig selv som ledelsesinstrument for at kunne lede igennem de nedenfor stående læringspunkter. Kollektiv omsorg Den kollektive krop Gensidig inklusion Affektiv resonans Byen og naturen som radikale læringsrum: Uforudsigelighed

Facilitator: Tine Huge cand.mag fra RUC og mangeårig erfaring med spirituelle metoder og ritualer.



AKTION 7: Omvej til læring
Aktionen kredser om, hvordan vi kan styre mere efter formål end efter produkt i læringsprocesserne, og om hvordan en omvej eller et “svinkeærinde” kan give os et andet og bedre udbytte end den direkte vej. Desuden vil vi eksperimentere med at dele viden på nye måder. Uanset om du kommer fra undervisningsverdenen, fra en offentlig institution, en frivillig organisation  eller noget helt fjerde, inviterer vi til et par legende og undersøgende timer. 

Facilitatore: Morten Blok Hellesøe udviklingskonsulent i Det danske Spejderkorps og Dorthe Kargo founder af Kargoteket.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Aktionsuniversitetet
Tlf: +45 30519897
flemming.olsen@godmail.dk

Kontaktinformation til arrangør

Aktionsuniversitetet
Tlf: +45 30519897
flemming.olsen@godmail.dk